over de workshop

Breng de liefde terug in je Zelf

Adem, eenvoudige yogahoudingen en beweging vormen het gereedschap om naar binnen te keren. Gedragen door de zwaartekracht, in beweging gekomen door onze klanken of met boventonen*, ervaar je steeds meer vrijheid. Vrijheid in je stem, innerlijke vrede in je wezen. Het gevoel alsof je thuis komt. Thuis in je innerlijke zelf, je Goddelijke kern. En dat is Liefde.


Klank is trilling, en trilling is in staat om het zelfhelend vermogen te herstellen.

De resonans van de stem trilt door je hele wezen. Ga voor een gong staan, en je begrijpt meteen dat de trillingen van dit instrument je hele wezen in beweging brengen. De trilling van je eigen stem doet dit ook. Altijd en onophoudelijk, in iedere klank. Door hier bewustzijn in te brengen, werken we aan– en met ons zelfhelend vermogen.

Organen klank geven

Herinneringen worden opgeslagen in ons lichaam, in onze cellen, in onze organen. Ieder orgaan heeft zijn eigen specifieke emotionele bagage. Het hart weet alles. Bij het hart hoort bijvoorbeeld passie maar ook verdriet. Bij de longen hoort een ander verdriet: het hele oude verdriet van prille jeugd of nog langer terug.

Zelfheling op zielsniveau

De Stem is de verklanking van de ziel. Elke stem is uniek, zoals ieder mens uniek is. De stem is onderdeel van het lichaam, daarom is het onmogelijk om deze los van intentie of emotie te laten klinken. Hierdoor is de stem het instrument bij uitstek om de gezondheid te ondersteunen: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.


*Als je boventonen zingt leer je hoe je stem zich niet hoeft te identificeren met je emotie, maar dat je stem juist de emotie bevrijdt, en begeleid naar vrijheid. Je leert om je stem op een helende manier in te zetten.